Even voorstellen

      Kinderdagverblijf Jij & Ik is een kleinschalig, gezellig en huiselijk kinderdagverblijf. Door ons kinderdagverblijf klein te houden kunnen wij ons veel richten op de belangen en behoeften van ouders en kinderen. Er kunnen bij ons maximaal Er kunnen bij ons maximaal 32 kindjes per dag komen spelen. Bij Jij & Ik hebben we twee verticale groepen van 0 tot 4 jaar, de Schuperts en de Streupers.

Er word bij Jij&Ik ingespeeld op de ontwikkeling van de kinderen. Uiteraard zijn de groepsruimtes ingericht op deze specifieke leeftijdsgroepen van de kinderen. Onze buitenruimte is ook opgedeeld in twee speelplekken zodat de kleintjes in alle rust en veiligheid op ontdekking kunnen en de peuters zich lekker kunnen uitleven.

Op beide groepen werken we met vaste gezichten zodat het veilig en vertrouwd voelt voor zowel de ouders als de kinderen. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. De communicatie met de directie en de pedagogisch medewerkers is gemakkelijk, snel en persoonlijk. Ook organiseren we (samen met de oudercommissie) graag leuke activiteiten met de ouders. zoals een herfstwandeling in het bos, modderdag, opa & oma dag etc.

Bij Jij & Ik wordt zoveel mogelijk gewerkt met een vast dagritme.  Ritme en regelmaat zijn belangrijke factoren voor kinderen. Door middel van liedjes en de dagkaarten maken we gedurende de dag duidelijk wat we gaan doen. Dit geeft de kinderen veel structuur en rust. Ook zijn wij veel bezig met de emoties van de kinderen, zo werken wij met emotie kaarten en benoemen we de gevoelens van de kinderen. Hiermee willen wij ze een veilig gevoel geven en ze laten zien dat ze hun gevoelens hier mogen uiten. Toch maken we in ons vaste ritme graag tijd voor leuke dingen die eens  anders zijn dan iedere dag. We gaan er  op uit met de kinderen, we spelen in op de weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld vliegeren in de herfst, sleeën in de winter en met water spelen in de zomer. 

 

Het belangrijkste van alles vinden wij dat de kinderen kind  kunnen zijn!  “Ze moeten niets, en mogen veel. Ze doen het niet fout, maar ze doen het op hun eigen manier”.  Spelenderwijs proberen we de kinderen zoveel mogelijk te leren,  zodat ze uiteindelijk klaar zijn voor de stap naar de basisschool.

Onze medewerkers